[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
بانک ها و نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 45-38 برگشت به فهرست نسخه ها
عوامل پیشگویی‌کننده انجام ماموگرافی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در رابطین بهداشتی مراکز بهداشتی درمانی شهری اصفهان
ساناز نصیری اصفهانی ، ناصر رجبی ، پریسا ذاکری
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (4239 مشاهده)
مقدمه: سرطان ازجمله بیماری‌های مزمن و غیر واگیری است که اهمیت آن، با توجّه به تغییر درروند بروز بیماری‌ها در جهان و تأثیر شگرف روانی، اقتصادی این بیماری بر بنیان خانواده، جامعه و اجتماع بر همگان آشکار می‌باشد. سرطان پستان در ایران شایع‌ترین سرطان و دومین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان شناخته ‌شده است. ماموگرافی به‌ عنوان دقیق‌ترین روش بیماریابی و تشخیص سرطان پستان در مراحل اولیه در بسیاری از کشورها به‌کاربرده می‌شود و می‌تواند ضایعات غیرقابل ‌لمس را شناسایی کرده و به تشخیص توده‌های قابل ‌لمس کمک کند.
روش: مطالعه حاضر از نوع مقطعی می‌باشد که روی 160 نفر از رابطین بهداشتی مراکز بهداشتی درمانی شهری شهرستان اصفهان انجام‌شده است. نمونه‌گیری به روش در دسترس صورت گرفته است. برای سنجش آگاهی در زمینه سرطان پستان و خودآزمایی پستان از پرسشنامه محقق ساخته و برای سنجش اعتقادات بهداشتی هم از پرسشنامه استانداردشده چمپیون (Champion’s Health Belief Model Scale) استفاده گردید. داده‌های جمع‌آوری ‌شده با نرم‌افزارSPSS  نسخه 16 مورد تجزیه ‌و تحلیل قرار گرفت. مشارکت افراد در این مطالعه داوطلبانه و با رضایت آگاهانه صورت گرفت.
یافته‌ها: در مطالعه حاضر بیشترین درصد واحدهای پژوهشی (53 درصد) در گروه سنی زیر 45 سال بودند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان 52/46 سال با انحراف معیار 06/7 بود. (6/90%) 145 نفر از شرکت‌کنندگان تاکنون در زمینه سرطان پستان اطلاعات کسب کرده بودند که منبع کسب اطلاعات (5/62%) 100 نفر از افراد پزشک و کارکنان مراکز بهداشتی بود. در خصوص سنجش سازه‌های مدل در زمینه سرطان پستان و خودآزمایی پستان، (2/61%) 98 نفر از افراد دارای آگاهی متوسط، (2/76%) 122 نفر از افراد دارای حساسیت درک شده پایین، (6/65%) 105 نفر از افراد دارای شدت درک شده متوسط، (1/58%) 93 نفر از افراد دارای منافع درک شده متوسط و (8/68%) 110 نفر از افراد دارای موانع درک شده متوسط بودند.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که سطح رفتار و قصد رفتاری ماموگرافی در رابطین بهداشتی پایین می‌باشد. همچنین نتایج این مطالعه لزوم توجه بیشتر برنامه ریزان بهداشت و درمان کشور را به آموزش و ترویج روش‌های غربالگری و برطرف نمودن موانع آشکار می‌سازد.
 
واژه‌های کلیدی: ماموگرافی، رابطین بهداشتی، الگوی اعتقاد بهداشتی، عوامل مرتبط.
متن کامل [PDF 265 kb]   (1222 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/2/16 | پذیرش: 1400/1/23 | انتشار: 1398/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nasiri Isfahani S, Rajabi N, Zakeri P. Predictive Factors of Mammography Based on Health Belief Model in Healthy Volunteers in Isfahan City Healthcare Centers. IJCA 2022; 1 (3) :38-45
URL: http://ijca.ir/article-1-83-fa.html

نصیری اصفهانی ساناز، رجبی ناصر، ذاکری پریسا. عوامل پیشگویی‌کننده انجام ماموگرافی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در رابطین بهداشتی مراکز بهداشتی درمانی شهری اصفهان. نشریه مراقبت سرطان. 1401; 1 (3) :38-45

URL: http://ijca.ir/article-1-83-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه مراقبت سرطان Iranian Journal of Cancer Care (ijca)
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645