مقدمه: سرطان سینه از جمله شایع ترین سرطان در زنان است که اثرات زیادی بر سلامت روانشناختی به جا می گذارد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه سبک زندگی، راهبردهای مقابله با استرس و تاب آوری در زنان مبتلا به سرطان سینه و زنان سالم بود.
روش کار: این مطالعه یک پژوهش کمی و از نوع علی- مقایسه ای (پس رویدادی) بود که در آن 30 نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه به همراه 30 نفر از زنان سالم مراجعه کننده به بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم به روش نمونه گیری هدفمند با توجه به هدف و نمونه پژوهش انجام شد که در آن، دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک همگن شدند. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه تاب آوری، پرسشنامه سبک زندگی و پرسشنامه مقابله با شرایط پراسترس گردآوری شده و به وسیله نرم افزار SPSS-26 و آزمون آماری t زوج مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون t دقیق فیشر مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: تحلیل یافته ها نشان داد که از میان راهبردهای مقابله ای، سبک مقابله ای مسئله مدار متداول ترین راهبرد مقابله ای است. همچنین نتایج آزمون t نشان داد که بین تاب آوری زنان مبتلا به سرطان سینه با زنان سالم تفاوت معناداری وجود داشت. (P<0/05) که تاب آوری زنان مبتلا به سرطان سینه بیشتر از زنان سالم بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج بدست آمده می توان نتیجه گرفت که بیماری سرطان منجر به ایجاد تفاوت بین دو گروه بیمار و سالم از نظر تاب آوری می گردد و بالا بودن سطح تاب آوری در گروه زنان مبتلاء به سرطان سینه، می تواند به سازگاری آنها کمک کند.
Abdi Zarrin S, masoumi H, tavalaye Nejad Z. Comparison of Lifestyle, Coping Strategies with Stress and Resilience in Women with Breast Cancer and Healthy Women. IJCA 2023; 2 (1) :55-65 URL: http://ijca.ir/article-1-127-fa.html
عبدی زرین سهراب، معصومی حمیده، تولایی نژاد زهرا. مقایسه سبک زندگی، راهبردهای مقابله با استرس و تاب آوری در زنان مبتلا به سرطان سینه و زنان سالم. نشریه مراقبت سرطان. 1402; 2 (1) :55-65