:: دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 2 شماره 2 صفحات 12-3 برگشت به فهرست نسخه ها
اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر خود انتقادگری و طرح واره‌های جنسی در زنان مبتلا به سرطان سینه
الهام انوشیروانی ، نرگس رازقی ، شهناز نوحی ، حکیمه آقایی
چکیده:   (2384 مشاهده)
مقدمه: هدف پژوهش اثربخشی درمان مبتنی بر شفقت بر خود انتقادگری و طرح واره­های جنسی در زنان مبتلا به سرطان سینه بود.
روش کار: روش این پژوهش از نوع نیمه­آزمایشی با استفاده از طرح پیش­آزمون و پس­آزمون با دو گروه آزمایش و گواه بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه بیماران زن مبتلا به سرطان سینه بیمارستان امام خمینی (ره)  بود که در سال¬¬های 99-1398به این بیمارستان مراجعه کردند که طبق آمار اعلام شده حدودا 250 نفر بودند و از بین آن­ها با استفاده از نمونه­ گیری در دسترس 30  نفر به صورت تصادفی انتخاب شدند و به تصادف در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه شامل 15 نفر) جایگزین شدند. سپس پرسشنامه­های خودانتقادگری تامسون و زوروف (2004) و طرح­واره­های جنسی آندرسون و سیرانوسکی (1994) توسط هر دو گروه تکمیل شد. پس از آن برنامه درمان مبتنی بر شفقت بر روی گروه آزمایش اجرا شد. سپس پرسشنامه­های ذکر شده در بالا مجددا توسط هر دو گروه تکمیل شد. داده­ها با استفاده از نرم­افزار SPSS نسخه 24 و روش تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.  
یافته­ ها: یافته‌های پژوهش نشان داد تأثیر درمان مبتنی بر شفقت بر خود انتقادگری و طرح واره­های جنسی در زنان مبتلا به سرطان سینه معنادار بود (001/0P=)  نتیجه ­گیری:  بنابراین می­توان گفت درمان مبتنی بر شفقت یکی از درمان­های گروه درمان­های موج سوم روانشناختی است که توانسته است میزان خود انتقادگری و طرح واره­ های جنسی زنان مبتلا به سرطان سینه را بهبود ببخشد.
واژه‌های کلیدی: درمان مبتنی بر شفقت، خود انتقادگری، طرح واره‌های جنسی، سرطان سینه
متن کامل [PDF 279 kb]   (634 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/25 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/6/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها